Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Türkan Şoray’ın en iyi dostu mektupları

Türkan Şoray'ın 70'li yıllarda Fotoroman dergisinde yazdığı yazılar ve hayranlarından gelen mektuplar, kitap oldu. O mektuplar, Ercan Akarsu'nun 'Bir Nesil Türkan Şoray'la Mektuplaştı' kitabında toplandı.
Şoray'ın mektupları, 14 yılda 511 bin rakamına ulaşmış ama bundan daha da önemlisi; Sultan'ın herkese özenle cevap yazması, hatta geç okuduğu mektuplar için yazılarında okuyucularından özür dilemesi.
Şoray, gerçekten kimseyle karşılaştırılamayacak bir değer. Sultan, kendisine gelen mektuplar için şunları söylemiş: "Mektuplar, bana en iyi dost, hayatın gerçeklerini öğreten en güzel yardımcı oldu. Kasaba, kasaba, kent kent Anadolu'yu yaşama olanağı buluyojavascript:;rum. Mektuplar, insana birden fazla arkadaş kazandırıyor. Benim binlerce dostum var."

'BANA YÜZ VERMEZSİNİZ'
Türkan Şoray, yazılarında kendisine gelen ilk mektupla ilgili de şunları kaleme almış:
"Aşk Rüzgarları' filmini çevirirken 16 yaşındaydım. Filmimi izlemek için sinemaya gittiğimde beni kimse tanımadı. Ne garip benim yanımda, beni övüyorlardı. Bir ara yanımdaki yaşlı kadına 'Nine bu kızı sevdin mi?' diye sordum. Bana dönüp 'Böyle kara gözlü bir kız sevilmez mi yavrum' dedi. Nasıl sevindiğimi bir düşünün; çocuk gibi yerimden fırlayıp havalara sıçramak istiyordum. Halk, ilk filmimde beni beğenmişti. O gece anneme, babama ve Nazan'a hediye götürdüm. Bu filmden sonra ilk mektubum, filmi yapan şirkete gelmişti."
Sultan'ın ilk mektubu Ankarada'dan kaleme alınmıştı ve mektupta şöyle yazıyordu: "Türkan Hanım, ben Karagümrüklüyüm, sizden birkaç ev uzakta bir komşu çocuğuyum. Size beyazperdede rastladım. Siz Ayhan Işık, Göksel Arsoy'larla filmde oynamış birisiniz, bana yüz vermezsiniz."
Ve o komşu çocuğu, aşkını kalbine gömüp Şoray'a servet, şöhret ve başarı dolu bir hayat diliyordu.
Şoray, mektubu okuduktan sonra komşunun çocuğunu hatırlayıp ona evlerinin önünden geçerken bakıyor ancak taşındıklarını fark ediyor. Sultan sonradan öğreniyor ki; gencin babası, oğlunun o anlarını unutması için evi değiştirmiş. Şoray'ın ilk mektup hikayesi de film gibi değil mi?
Bu arada kitabın yazarı Ercan Akarsu, 14-20 Kasım tarihlerinde 35. İstanbul Kitap Fuarı'nda, Kanes Yayınları standında kitabı imzalayacak.
Bu arada fuara giderseniz Turkuvaz Kitap standına uğramayı da unutmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA